Turkcell Hat Devir Formu

“Turkcell Hat Devir Formu” başlıklı içeriğimizde; hat aboneliğinizi devretmek istemeniz durumunda yapılması gerekenlere dair tüm detayları yazımızda bulabilir ve ilgili hat devir formunu pdf formatında indirip çıktısını aldıktan sonra, üzerinde gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Hat devir işlemleri adına bu yazımızda da bolca faydalandığımız Turkcell’in resmi websitesine şuradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ek olarak, internette arama yaparken bu durum ile ilgili karşınıza; “hat devir” yerine “telefon devir, faturasız hat devri, faturalı hat devri” gibi sonuçlar çıkabilir. Bilmenizi isteriz ki bunların hepsinin yanıtına bu yazıda ulaşacaksınız.

Hat (Telefon) Devir İşlemi Nedir?

Bir telefon üzerinde kullanılan hattın, kampanya koşulları ile donanım ürünü olması koşulu hariç olmak üzere farklı bir kişi adına geçmesini sağlayan işlemdir. Uygulanması gereken işlemler ve temin edilmesi gereken evraklar çerçevesinde hat devir sürecinin yorucu olduğu söylenemez.

Hattımı Devretmek Yerine Feshedebilir miyim?

Turkcell hattınızı devretmek yerine e-Devlet üzerinden hızlıca aboneliğinizi feshedebileceğinizi unutmayınız. İlgili e-Devlet bağlantısına buraya tıklayarak ulaşabilir ve işlemlerinizi sayfadaki adımları takip ederek gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce bir e-Devlet şifresi almadıysanız ilk e-Devlet şifreniz için PTT’den randevu alıp gişede 2 TL’lik ücreti de ödedikten sonra şifrenizi temin edebilir ve e-Devlet’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Turkcell Hat Devir İşlemi Ne Kadardır?

Hat devir işlemi ücretsizdir. Ancak faturalı hat devrinde, hattı devralan kişi önceki kullanıcının borcu varsa bunları ödemekle yükümlüdür. Detaylar şöyledir:

Faturalı hattı devralan kişi devir için başvurduğu ve Devir Beyan Formu’nu imzaladığı tarih itibarıyla henüz faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetlerine ilişkin ücretleri, abonelik ve ek hizmetlere ilişkin ücretleri (roaming, kampanya erken iptal ücretleri, gecikme faizi bedelleri vb.) ve bu işlemlerden doğan tüm devir masraflarını (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) devralmış olur.

Devir aldığı hatla ilgili olarak yeni abonelik işlemleri yapılacak olup ilk abonelikte tahakkuk eden vergiler, devir alan abonenin ilk faturasına yansır. Devir başvuru tarihi itibarıyla faturalandırılmış borçlar ise, devreden kişinin ödeme sorumluluğundadır. Devir işleminin gerçekleşebilmesi için devreden kişinin bu tutarı ödemesi gerekmektedir.

Faturasız hatlarda ise sadece devir masrafları devir alan tarafından ödenir (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti)​.

Yine de yaşanabilecek değişiklikler adına hat devir işlemlerini başlatmadan önce Turkcell bayiilerinden veya çağrı merkezinden bilgi almakta fayda var.

Turkcell müşteri hizmetleri tel no: 0532 532 00 00

Yasal Sahibi Vefat Eden Hat Nasıl Devralınabilir?

​Vefat belgesi ile Turkcell mağazalarına gittiğinizde hattı üzerinize alabilirsiniz.

Turkcell Hat Devir İşlemi Nasıl Yapılır, Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hattınızı devralacak kişiyle birlikte herhangi bir Turkcell mağazasına gitmeniz yeterlidir. Sizden sadece kimliğiniz, hattı üzerine devir alacak müşterimizden ise yeni tesis esnasında alınan abonelik evrakları istenir.

Hat faturasız ise ve devir alacak kişi hattı faturalı olarak kullanmak istiyorsa yanında kendi adına kayıtlı son iki aydan birine ait sabit bir fatura da bulundurmalıdır.

Not: Aşağıda yer alan Turkcell hat devir formu, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin resmi web sitesinden temin edilmiştir.

Turkcell Hat Devir Formu

Konuya ilişkin ilginizi çekebilecek diğer içerikler:

Scroll to Top