Sabit Telefon İptali Dilekçe Örneği

Sabit Telefon İptali Dilekçe Örneği sabit telefon hattının iptali için düzenlenen ve ilgili telefon operatörüne şahsen teslim edilerek işlem gören bir hizmet iptali dilekçesidir. Bazı operatörler bayiler veya müdürlükleri aracılığı ile kabul ederken , bazı operatörler fax veya taranmış belge gönerimi ile de iptal işlemi yapabilmektedir. Son dönemde edevlet hizmetleri arasında yer alan hizmet abonelik iptali seçenekleri arasında da birçok operatör abonelik iptal başvurusunu edevlet üzerinden kabul edebilmektedir. Yazımızı dikkatle okuyarak Sabit Telefon İptali Dilekçe Örneği nizi düzenleyerek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Sabit telefon nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Sabit Telefon hepimizin bildiği ev veya işyerlerine bir kablo ile ulaşan ve sabit bir noktadaki telefon cihazı ile kullanılan bir iletişim aracıdır. Ülkemizde 1940 yılından sonra kullanımı yaygınlaşan , 1980 sonrasında da evlere işyerilerine yaygın şekilde sağlanan sabit telefon hizmeti 2000 yılından sonra neredeyse her binada birer fiziki kutu ile neredeyse hiç beklemeden sunulabilen bir hizmet haline gelmiş durumdadır.

Sabit telefon hizmeti cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte çok ciddi bir kullanıcı kaybı yaşamıştır, bunun temel sebebi sabit telefon hatlarının sabit altyapı ücretlerinin karşılığında sunmuş olduğu iletişim miktarı cep telefonlarına göre kıyasla çok düşüktür. Örneğin aylık 40 lira ödediğiniz bir sabit telefon hattı ile yalnızca belirli dakika sabit ve belirli dakika cep telefonu görüşmesi yapabilirsiniz fakat günümüzde 40 lira ödediğiniz bir cep telefonu hattı birkaç yüz dakika görüşme , birkaç yüz sms ve birkaç gb internet erişimi sunabilir ve gsm hattını gittiğiniz yer yere götürebilirsiniz.

Bu iletişim teknolojileri gelişişiminde cep telefonlarının zaferi ile sonuçlanan sabit telefon ve cep telefonu kıyaslaması günümüzde de cep telefonu lehine hızla gelişmektedir. Hatta internet erişimi için kullanılan ADSL ve VDSL aboneliklerinin sabit telefon hattı gerekliliği olmasa ev kullanıcılarının en az %80 kadarı veya daha fazlası sabit telefon hatlarını iptal ettireceklerdir. Günümüzde sabit telefon hattı kullanıcı sayısı her yıl ciddi miktarda düşüş göstermektedir.

Sabit Telefon Alan Kodu ve numarası nedir ? Arama nasıl yapılır ?

Sabit telefon hatlarının mantığı çok basittir , bir alan kodu ve telefon numarası vardır, alan kodu 3 hanelidir ve bir şehri temsil eder, yalnız istanbulun avrupa ve anadolu yakası için 2 ayrı alan kodu vardır, bu alanlar haricinde tüm şehirlerin bir alan kodu bulunur ve bunu takip eden 7 haneli telefon numarası bulunur. Telefon numarası o alan kodu için özeldir, yani istanbul anadolu yadasında veya ankarada yalnızca bir tane aynı numara bulunur ve başka bir kişi ile numaralar karışmaz. Ama aynı numara farklı şehirlerde bulunabilir bu karmaşa olmaması için telefon numaralarının başındaki alan kodu anlam taşımaktadır.

Arama yapılırken aynı alan kodu için sadece telefon numarası farklı alan kodları için alankodu ve telefon numarası çevrilir. Yani malatyada bulunan bir kişi malatya içini ararken alan kodu çevirmeden arar fakat bursayı ararken alan kodu ile beraber numarayı çevirir.

Sabit telefonlar ev ve işyerlerine kablolar ile ulaşır ve devre anahtarlama modeli ile iletişim sağlanır, yani arayan ve aranan numaralar arasında geçici bir devre kurulur ve birbirleri ile görüşebilirler. Tabi bu devre anahtarlama mantığı son yıllarda yaygınlaşan dijital iletişim teknolojileri ile yine bilgisayar ağlarından faydalanarak yapılabilen özel sistemlere dönüşmüş durumdadır. Yani bundan 40 yıl önce istanbulun avrupa yadasında bir mahalledeki tüm telefon hatları santrale taşınırken neredeyse 1 mt çağında kilometrelerce kablo kullanılırken günümüzde tüm türkiyenin şehirlerarası görüşmeleri bir kürdan kalınlığındaki fiberoptik kablolar ile yapılabilmektedir. Yani teknoloji ile sabit telefonlar da gelişim göstermiştir.

Sabit telefonlardaki son gelişmeler nelerdir ?

Sabit telefon hatları GSM etkisi ile ilgi kaybederken tüketicilerin ilgi kaybını azaltmak ve cazip hale getirmek için dakika paketli hatlar tüm operatörler tarafından satışa sunulmaktadır ve bu sayede hatlar sabit ücret karşılığında belirli dakika paketlerine sahip olurlar bu sayede telefon hatları doğru paket seçimi ve makul kullanım ile GSM hatlarından bile daha ucuza görüşme yaptırabilmektedir. Özellikle yurtdışı aramalarda halen sabit telefon GSM hatlarına göre çok ekonomikdir.

Sabit telefon numaraları alternatif operatörler tarafından alternatif alan kodları ile de sunulabilmekte ve IP telefonlar ile de kullanılabilmektedir, Bu sayede santral maliyetleri çok düşük olan çok dahili hattı da bulunabilen sanal santraller ile sabit telefonlar kullanılabilmektedir. Bu şirketler için çok düşük maliyetli bir iç telefon ağı ve dış santral sistemi sunabilmektedir ve gerçekten çok kullanışlıdır.

Yine bir yenilik olan coğrafi bağımsız numaralar ve numara taşıma özellikleri de bulunabilmektedir , önceden kullanmakta olduğunuz sabit numarayı isterseniz alternatif bir sabit telefon hizmetli sağlayıcıya taşıyarak o şirketten de hizmet alabilirsiniz. Ayrıca 0850 numaralı hatlar ile de IP sistemler üzerinden veya yine normal alan kodları ile de IP sistemlerinden hizmetler alınabilmektedir.

Yine bir yenilik olarak internet servis sağlayıcıları kullandıkları modemler üzerinden de sabit telefon hizmetleri sunabilmektedir. ADSL VDSL teknolojilerinin ilk çıktığı dönemlerde internet erişimi için sabit telefon hattı zorunlu iken günümüzde internet erişiminin evlere ulaştığı sistemler çeşitlenmiştir ve sabit telefonlar artık internet erişimi sağlayan modemler üzerinden sağlanmaktadır. Bu hem maliyet avantajı hemde çeşitlilik sağlamaktadır.

Yine bir yenilik olarak yalın ADSL hizmetleri de sunulabilmektedir. Bu sayede ADSL ve VDSL aboneliği için sabit telefon hattı bağlanma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır ve düşük bir altyapı ücreti ile konuta ulaşan telefon hatları yalın adsl için de kullanılabilmektedir.

Sabit Telefon İptali Dilekçesi nasıl yazılır ?

Sabit telefon iptal dilekçesi şahsen ve abonelik detay bilgileri ile normal bir dilekçe olarak ilgili telefon operatörü şirket müdürlüğüne hitaben yazılır ve ilgili operatörün kabul ettiği yöntem ile işleme konur. bu yöntem bayiler, müdürlükler , fax , eposta veya posta yolu ile olabilmektedir.

Aşağıda vermiş olduğumuz Sabit Telefon İptali Dilekçe Örneği ni şahsi bilgileriniz ve abonelik bilgileri ile ilgili telekom operatörü bilgisi ile doldurduktan sonra şirketin talep ettiği yöntem ile ileterek iptal başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sabit telefon iptali yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir ?

Sabit telefon hattı iptal ederken sabit telefon hattına henüz süresi bitmemiş bir taahhüt verdiyseniz taahhüt vererek kazanmış olduğunuz indirimlerin tamamını veya kalan dönem için kalan miktarını, tarafınıza bedelsiz olarak sunulmuş olan ama aslında maddi bedeli bulunan tüm hizmetlerin veya kullanmanız için sunulmuş olan ekipmanların ücretleri tarafınızdan tahsil edilebilecektir. Bu sebeple iptal işlemi yapmadan önce taahhüt durumunuzu ve varsa cayma bedellerini öğrenerek işlem yapınız.

Sabit telefonun faturanız ile taksitlerini ödemekte olduğunuz bilgisayar cep telefonu gibi taksitli alımlarınız oldu ise, iptal etmeniz halinde kalan tüm taksitlerin bir fatura ile tahsil edileceğini de unutmayınız.

Ayrıca Sabit Telefon İptali yaparken iptal edilen güne kadar bir kısa dönem faturası düzenlendiğini ve bu faturanın bir sonraki takvim ayında ödendiğini unutmayınız, Yani iptal dilekçenizi verdiğiniz andan itibaren şirketten şirkete değişmek ile beraber 1 2 veya bazen 3 fatura daha çıktığını unutmayınız, ilgili abonelik ile ilgili tüm faturaları ödeyiniz.

Aşağıda bilgilerinize sunmuş olduğumuz Sabit Telefon İptali Dilekçe Örneği ni isterseniz kopyala yapıştır yaparak bilgisayarınızda , isterseniz aşağıdaki linklerden word veya PDF olarak indirip bilgisayarınızda düzenleyerek veya boş bir sayfaya el yazınız ile yazdıktan sonra şahsi imzanız ile başvurunuzu yaparak sabit telefon iptal işleminizi yapabilirsiniz.





	
		........................... TELEKOM A.Ş. MÜDÜRLÜĞÜNE
				(ABONELİĞİN YAPILDIĞI ŞİRKET ÜNVANINI YAZINIZ)


	SABİT TELEFON NUMARASI : 



	HAT SAHİBİ ADI SOYADI :

	TC KİMLİK NO : 
	


	KURUMSAL BİLGİLER : 

	HAT SAHİBİ ÜNVANI : 

	VERGİ NUMARASI : 

	İMZA YETKİLİSİ : 


	KULLANIM ADRESİ : 	



	GÜNCEL İLETİŞİM NUMARASI : 

	HAT İPTAL SEBEBİ :

	
		Yukarıda belirtmiş olduğum hattın yasal sahibiyim. Sabit telefon hizmetinizi artık ihtiyacım bulunmaması sebebi ile sonlandırmayı talep etmekteyim. Aboneliğimin iptal edilmesini , hizmetin sonlandırılması , son dönem kullanımımın fatura edilerek tarafıma bildirilmesi için gereğini saygılarımla arz ederim.


							Tarih : 

							İsim Soyisim :


							İmza : 
Scroll to Top