Hesaba EFT Dilekçesi

Bir banka hesabından başka bir bankada yer alan hesaba para transferi EFT Elektronik Fon Transferi işlemi ile yapılır. EFT işlemi yapılabilmesi için hesaba EFT dilekçesinin hesap sahibi tarafından düzenlenerek banka şubesine teslimi gereklidir. Hesaba EFT Dilekçesi örneği yazımız içerisinde bilginize sunulacaktır.

EFT Yöntemleri Nelerdir ?

Eğer banka ile bankacılık hizmet sözleşmesi dahilinde internet bankacılığı , telefon bankacılığı , mobil bankacılık gibi alternatif hizmet kanallarına üyelik yaptıysa EFT işlemi şubelere ek olarak elektronik ortamda da yapılabilmektedir.

Ayrıca ATM cihazları üzerinden de bazı bankalarda EFT yapılabilmektedir.

EFT ve Havalenin Farkı Nedir ?

Havale aynı bankada bulunan iki hesap arasında yapılan para transfer işlemidir, EFT ise iki farklı bankada yer alan banka hesapları arasındaki para transfer işlemidir.

EFT hangi günler ve hangi saatlerde yapılabilir ?

EFT işlemi genel olarak en erken 08:00 en geç 17:30 saatleri arasında ve haftaiçi günlerde yapılabilir. Bankalara göre uygulamalar farklılık göstermektedir. Genel olarak tüm bankalar 09:00 – 16:00 arasında EFT kabul etmektedir.

EFT ücretlendirmesi nasıl yapılmaktadır?

EFT gönderim ücretlendirmesi Bankalara göre değişkenlik göstermek ile beraber , EFT işleminin yapıldığı kanala göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca gönderim tutarına ve saatine göre de farklılıklar olabilmektedir.

BDDK tarafından EFT ücretlendirmelerine üst sınır getirilmiştir ve bu sınırlama gönderim tutarına göre belirlenmektedir. 1000 TL altındaki tutarlarda en çok 5 TL , 1000 – 50000 TL aralığında en çok 10TL ve 50000 TL üstünde en çok 10000 TL eft ücretlendirmesi yapılabilmektedir. Bu rakamlar üst sınırlardır bankalar genelde ATM internet telefon ve mobil bankacılıkta 1 – 10 TL arası ücretlendirmeler yapmaktadır. Şube veznesinden yapılan işlemlerde daha yüksek ücretler talep edilebilmektedir.

Hesaba EFT Dilekçesi
Hesaba EFT Dilekçesi

EFT için gerekli bilgiler

EFT yapılabilmesi için öncelikle banka hesabınızın bulunması gerekmektedir ve banka hesabınızda eft tutarı ve işlem ücreti toplamından fazla kullanılabilir bir bakiye bulunması gerekmektedir.

EFT yanı parabirimine sahip iki hesap arasında yapılabilir, yani siz Türk Lirası hesabınızdan Amerikan Doları türü bir banka hesabına EFT yapamazsınız.

EFT yalnızca Türkiye içi bankalara yapılabilmekedir, Avrupa IBAN banka hesap numarası kodlama sistemine dahil olsa dahi EFT işlemi ile yurtdışına para gönderim şansınız yoktur.

EFT yapmak istediğiniz banka hesabının tüm bilgilerine ihtiyacınız varıdır, Banka Ünvanı , Şube Kodu , Şube Adı , Hesap Numarası , IBAN Numarası ve Hesap Sahibi bilgileri EFT yapılabilmesi için gereklidir. IBAN olduğunda banka , şube ve hesap no bilgilerine gerek kalmaz, Yalnızca hesap sahibi ve IBAN bilgisi yeterlidir.

Son dönemde bankalar arası iletişim ve bilişim teknolojileri ile yapılan geliştirmeler ile cep telefonu numarası ile IBAN numaraları erşlenerek alıcıların yalnızca cep telefonu numarası bilgisi ile de hesap bilgilerine erişim yapılabilmektedir.

Hesaba EFT Dilekçesi Nasıl Yazılır ?

Hesaba EFT dilekçesi bankanın kabul ettiği resmi dillerden herhangi biri kullanılarak yazılabilir, birçok banka farklı dillerde yazılan dilekçeleri de kabul edebilmektedir. Devlet bankaları yalnızca Türkçe dilekçeleri kabul etmektedir.

Hesaba EFT Dilekçesi Genel dilekçe yazımı , Türk Dili ve Dilbilgisi kurallarının tamamına uyularak yazılması gerekli olan resmi bir dilekçedir.

Dilekçe Hitap bölümü dilekçenin yazılacağı Banka Üvanı ve dilekçenin teslim edileceği şubenin müdürlüğü ünvanını içermelidir. Dilekçe Konusu kısmı ise başka bir hesaba EFT yapma isteğinizi kısaca belirtecek bir cümle olarak yazılmalıdır. Hesaba EFT işlemi talebimin sunulmasından ibarettir benzeri bir ifade makuldür. Okuyan görevlinin dilekçenin ne maksatla yazıldığını anlamasını kolaylaştırmak için konu bulunmaktadır.

Açıklamalar kısmında EFT işlemi ile başka bir banka hesabına para göndermek istediğinizi ve hesap bilgilerini de bilgiler kısmında belirterek dilekçe metin kısmını tamamlayabilirsiniz.

En son kısımda ise tarih isimsoyisim ve imza kısmı yer almaktadır.

Hesaba EFT Dilekçesi bilgisayar çıktısı , daktilo veya elyazısı ile yazılabilir.

Aşağıda Hesaba EFT Dilekçe Örneği paylaşıyor olacağız, örnek dilekçemize benzer yapıda bir dilekçeyi düzenleyerek banka şubesine şahsen müracat ederek işlem yapabilirsiniz. Vekaleten işlemlerde bankacılık hizmetlerine vekalet verilmiş olması ve vekaletname aslının vekil tarafından banka şubesine beyan edilmesi ve vekilin şahsen müracat etmesi gerekmektedir.

Yazımızın son kısmında word ve pdf dosya türlerinde Hesaba EFT Dilekçesi örneği indirilebilir durumda olacaktır.

Hesaba EFT Dilekçesi




		............................ Bankası (BANKA ÜNVANINI YAZINIZ)
		............................ Şubesi Müdürlüğüne



	Dilekçe Konusu : Hesaba EFT işlemi ile para gönderme talebimin sunulmasından ibarettir.



	Bankanızın müşterisiyim ve aşağıda bilgilerini sunacağım hesap tarafıma aittir. Kişisel sebepler ile aşağıda bilgilerini “ALICI HESAP” başlığı altında sunacağım banka hesabına belirtmiş olduğum tutarın hesaba EFT işlemi ile gönderilmesi gerekli olmuştur.

	Bankanızdaki hesabımda bulunan bakiye kullanılarak belirtmiş olduğum hesaba belirtmiş olduğum tutarın gönderilmesi , gönderim giderlerinin tarafımdan karşılanması ve işlem dekontunun eposta adresime gönderilmesi için gereğini saygılarım ile arz ederim.
					

Gönderici Hesap Bilgileri: 
İsim Soyisim : İSİM VE SOYİSMİNİZ
TC Kimlik No : TC KİMLİK NUMARANIZ
Müşteri No : BANKADAKİ MÜŞTERİ NUMARANIZ
Şube Kodu :  0025 HESABINIZIN BULUNDUĞU ŞUBENİN KODU OLAN NUMARA
Şube Ünvanı : HESABINIZIN BULUNDUĞU ŞUBENİN ADI
Hesap No : SİZİN YANİ PARA ÇIKIŞI YAPILACAK BANKA HESABININ HESAP NO
IBAN : SİZİN YANİ PARA ÇIKIŞI YAPILACAK BANKA HESABININ İBAN NUMARASI
Gönderilecek Tutar : ....... TL (###YALNIZ####00000#TÜRKLİRASI####)
Para Birimi : TÜRK LİRASI
Müşteri Temsilcisi : BANKA ŞUBESİNDEKİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNİN ADI SOYADI.
EFT Açıklaması : 01.01.2001 TARİHLİ ŞAHSİ BORÇ SENEDİMİN ÖDENMESİDİR.
CEP Telefonu : 0 500 0000000 CEP TELEFONU NUMARANIZ.
Eposta Adresi : EPOSTA ADRESİNİZ.

Alıcı Hesap Bilgileri : 
İsim Soyisim : ALICININ İSİM VE SOYİSMİ
TC Kimlik No : ALICININ TC KİMLİK NUMARASI
Banka : ALICI HESABIN BULUNDUĞU BANKA 
Şube Kodu :  ALICI HESABIN ŞUBE KODU
Şube Ünvanı : ALICI HESABIN ŞUBE ÜNVANI
Hesap No : ALICI HESABIN HESAP NUMARASI 
IBAN : ALICI HESABIN İBAN NUMARASI


								Tarih :
			
								İsim Soyisim :

								İmza : 

TC Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu BDDK Bilgilendirme sayfaları arasında yer alan Bireysel Müşterilere ilişkin uygulanacak ücretler konusundaki sıkca sorulan sorular sayfası : https://www.bddk.org.tr/Sss-Kategori/Bireysel-Musterilere-Iliskin-Ucretler/9

TC BDDK web sitesi üzerinde yayınlanan bankacılık ve finans kuruluşları ile ilgili tüm mevzuatın planlı bir erişilebilir sunum sayfası : https://www.bddk.org.tr/mevzuat

Genel Bankacılık Hizmetlerinin kısaca anlatımını yapan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Bankacılık Yönetimi ve Denetimi konulu youtube üzerinde yayınlanan 8 dakikalık Akademik Ders kaydı :

Scroll to Top