CİMER Şikayet Dilekçesi Örneği

“Cimer Şikayet Dilekçesi Örneği” başlıklı içeriğimizde, her türlü şikayetiniz için CİMER’e yazılması gereken dilekçe örneği taslağını sayfanın sonunda bulabilir ve gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra şikayetinizi, aşağıda yer alan bağlantı üzerinden ilgili adımları takip ederek iletebilirsiniz.

CİMER – T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

CİMER; yurttaşların talep, ihbar ve şikayetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. Bu servis sayesinde, T.C. vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabilmektedir.

Kimler CİMER Üzerinden Şikayette Bulunabilir?

CİMER üzerinden herkes şikayet ya da öneride vs. bulunabilir. Buna rağmen şikayet ve görüşlerinizin en kısa sürede çözüme kavuşabilmesi adına dilekçede belli bir anlam bütünlüğü olmasına ve imla kurallarına dikkat edilmelidir.

CİMER’e Şikayet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayet, öneri ve isteklerinizi dile getirmek için en pratik yol, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi üzerinde yer alan “CİMER Başvuru Formu”nu doldurmaktır.

Bunun için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak ilgili sayfaya ilerleyebilirsiniz. Sonrasında, karşınıza çıkacak olan ad, soyad ve T.C. kimlik no alanlarını doldurarak kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Böylece karşınıza gelecek ekranda, şikayetinizi dile getirebilir ve konu ile ilgili ek dosya yükleyebilirsiniz. Ayrıca ekranda sizin de görebileceğiniz gibi CİMER resmi internet sayfası üzerinden yapılan şikayetlerde, şikayet metni word, pdf olarak yüklenmemeli; size sunulan bölüme yazılmalı, sadece yazdıklarınızı kanıtlar nitelikte ek belge varsa dosya olarak yüklemelisiniz. Yapmış olduğunuz başvurular ise 30 gün içerisinde cevaplanmaktır.

Aşağıda yer alan dilekçede biçimsel olarak uymanız gereken kuralları içeren bir taslak hazırlanmıştır. İlgili alanları şikayetinize uygun ve açıklayıcı şekilde doldurunuz ve gerekli gördüğünüz değişiklikleri yapınız.

Cimer Şikayet Dilekçesi Örneği
T.C.
CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MAKAMINA

ŞİKAYET EDEN	: ..........
T.C. NO		: ..........
ADRES		: ..........
ŞİKAYET EDİLEN	: ..........
ADRES		: ..........
KONU		: ..........
AÇIKLAMALAR	: 
     1. .......... (Buraya gerekli açıklamalar, çok kısa paragraflardan oluşmayacak şekilde maddeler halinde yazılmaldır.)
     2. ..........
SONUÇ VE İSTEM	: ............................. .../.../....

Ad Soyad

Yararlı Olabilecek Diğer Bağlantılar:

Scroll to Top