Kapalı Alanda Sigara İçme Cezasına İtiraz Dilekçesi

“Kapalı Alanda Sigara İçme Cezasına İtiraz Dilekçesi” başlıklı içeriğimizde, sigara içme yasağı cezasına nasıl itiraz edilebileceğini ve ilgili dilekçe örneğini tüm ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

Ek olarak, internette arama yaparken bu durum ile ilgili karşınıza; “sigara içme yasağı, sigara içme cezasına itiraz dilekçesi, sigara içme cezası, kapalı alanda sigara içme cezası” gibi ifadeler çıkabilir. Bilmenizi isteriz ki tüm bu ifadeler aynı kapıya çıkmaktadır. İlk paragrafta da belirttiğimiz üzere yazımızın devamında gerekli olacak tüm detaylara ulaşacaksınız.

Kapalı Alanda Sigara İçme Cezası Ne Kadardır?

İşletme sahibine 7 bin 453 TL’ye kadar, sigara içen kişiye ise 188 TL’den başlayan idari para cezası uygulanmaktadır. 

Sigara Cezasına İtiraz Nereye Yapılır?

Sigara içme yasağı cezasına itiraz, para cezasının verildiği bölgenin bağlı olduğu Sulh Ceza Hakimliğine yapılır. Dolayısıyla itirazınızı karara bağlayacak olan Sulh Ceza Hakimliğidir. 

Sigara İçme Yasağına Kaç Gün İçinde İtiraz Edilebilir?

Sigara içme yasağı idari para cezasına, onandığı gün itibarıyla 15 gün içerisinde itiraz edilmelidir.

Sigara İçme Para Cezası Ödenmezse Ne Olur?

Kapalı alanda sigara içme yasağına uyulmaması nedeniyle kesilen ceza, idari para ceza sınıfındadır. İdari para cezaları da ödenmediğinde yalnızca icra/haciz işlemleri uygulanabilir; ödenmediğinde borçlunun hapse girmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Sigara İçme Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

İtiraz merci Kabahatler Kanunu’nun 27. maddesinde belirtilmiş olup bu madde uyarınca idari para cezasına itirazlar, durumun ayrıntılı bir şekilde belirtildiği bir dilekçe ile Sulh Ceza Hakimliklerine yapılmalıdır. İlgili dilekçe örneğine aşağıdan ulaşabilir ve word ya da pdf formatında indirip kişisel bilgilerinize göre doldurabilirsiniz.

Sigara içme cezasına itiraz ile ilgili tüm detaylar, gerekçeleriyle somut olaya uygun olmak kaydıyla belirtilmelidir. Aşağıdaki dilekçede, genel olarak herkesin yararlanabileceği ve sizin doldurmanız için uygun boşlukların bırakıldığı örnek bir dilekçe görebilirsiniz. Dilekçede doldurmanız için bırakılan boşluklar haricinde, kişisel bilgilerinize ve yaşadıklarınıza göre ilgili eklemeleri yapabilirsiniz.

Kapalı Alanda Sigara İçme Cezasına İtiraz Dilekçesi
                     NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ
                           SAYIN HAKİMLİĞİNE


İTİRAZ EDEN     : Ad Soyad (T.C. No: …)

ADRES           :

İTİRAZA KONU 
TUTANAĞIN TARİHİ:

TEBELLÜĞ TARİHİ :

KONU            : Tarafıma kesilen idari para cezasına ilişkindir.

AÇIKLAMALAR:
        ../../.... tarihinde yapılan denetimler kapsamında .............. adresinde bulunan ...... adlı otelde Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun ilgili hükümlerine aykırılık iddiasıyla tarafıma haksız bir şekilde para cezası kesilerek ilgili tutanak tebliğ edilmiştir. 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 3. maddesinde ise şu ifadelere yer verilmiştir:

“(3) Otelcilik hizmeti verilen işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalar oluşturulabilir.”

        Kanundan da anlaşılacağı üzere otelde sigara içen müşteriler için oda sunulmaktadır. Ben de sigara içenler için oluşturulan bu odalardan birinde konaklamaktaydım ve kesinlikle konakladığım odanın sınırları dışında tütün tüketimim olmamıştır. İşbu nedenlerden idari para cezasına itiraz etme zarureti doğmuştur.

HUKUKİ DELİLLER: Tutanak, kamera kayıtları ve ilgili sair mevzuat. 

HUKUKİ NEDENLER: 4207 sayılı Kanun.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda izah edilen nedenlerle, mahkemenizce yapılacak araştırmalar sonucunda tarafıma verilen idari para cezasının kaldırılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim. ../../....


                                                            İmza
                                                        Ad Soyad

Kapalı alanda sigara içme cezası ile ilgili kaynaklar:

Scroll to Top