Tüfek Ruhsatı Başvurusu Dilekçe Örneği

Tüfek (Silah) Ruhsatı Nedir ? Ne için alınır ?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her çeşit ateşli silahı devletin kolluk güçleri ve kamu görevlileri haricinde kullanabilecek kişinin ruhsat alması ve herhangi bir hak kaybının bulunmaması veya mahkeme kararı ile yasaklı olmaması gerekmektedir. Ateşli silahların avcılık atıcılık , spor veya kişisel güvenlik amaçlı kullanılması iç güvenlik ve ateşli silahlar ile ilgili kanunlar ile berlirlenen ruhsatlara bağlı olarak sağlanabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yada yabancı ülke vatandaşları Yivsiz Av Tüfeği alabilmek için ruhsatname başvurusu yapmak ve bu ruhsatı silahları yanlarındayken taşımak zorundadırlar.

Yivsiz Av Tüfekleri avcılık maksadı ile bulundurulan ve taşınan silahlardır, bu silahların av yasağı döneminde veya av alanları dışında taşınması kanunen suçtur. Ruhsatlı oluyor olması av tüfeğinin bir silah olduğu gerçeğini değiştirmemektedir, bir ateşli silahın kanunen yaratabileceği ne sorumluluk var ise ruhsatlı av tüfeğinin de aynı sorumlulukları yaratttığını unutmayınız.

Tüfek Ruhsatı Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılmaktadır ?

Tüfek Ruhsatı Başvurusu Dilekçesi ikamet adresinin bağlı olduğu kaymakamlık , valilik veya emniyet müdürlüğü üzerinden yapılabilmektedir. Genellikle il valiliği veya ilçe kaymakamlığı genel iş yoğunluğuna göre kendi yürütmekte veya emniyet müdürlüğü tarafından başvuru alınmasını talep edebilmektedir. Tüfek Ruhsatı Başvurusu yaparken ilk önce emniyet müdürlüğüne başvurunuzu yapınız oranın yönlendirmesi olursa kaymakamlık veya valiliğe gitmeniz gerekebilecektir. Bölgeniz jandarma güvenlik bölgesi ise başvurunuzu ilçe jandarma komutanlığına yapmanız gerekebilecektir.

Yivsiz Av Tüfekleri alınırken Doktor Raporu alınması gerekmetkedir , bu rapor akıl sağlığınızın yerinde olduğunu ve silah taşıyarak kendinizi veya başkasını tehlikeye atabilecek bir sağlık durumunuz olmadığının Devletin Resmi Hastanelerince belirlenmesi için talep edilmektedir, örneğin görme engeli veya psikiatrik rahatsızlıkları olan kişiler silah ruhsatı alamazlar.

Ruhsatname ile ilgili harç makvuzu ve Borcu yoktur yazısı da gerekmektedir, bu yazı kişinin kamu kurumlarına herhangi bir borcu olmadığına dair resmi yazıdır.

Ayrıca 3 adet güncel ve kimlik üzerinde kullanılabilecek şekilde beyaz zeminli vesikatık fotoğraf istenmektedir. Biri ruhsata iki tanesi resmi belgelere kullanılacaktır.

Doktor Raporu , Harç Ödemesi , Borcu Yoktur yazısı ve Fotoğrafları hazırladıktan sonra kullanılacak silaha veya başka silahlara ait ruhsatlarınız varsa onları da temin ederek yukarıda belirttiğimiz kuruma şahsen başvurunuz. Başvurunuz esnasında aşağıda belirttiğimiz Tüfek Ruhsatı Başvurusu Dilekçesini Tüfek Ruhsatı Başvurusu Dilekçe Örneği ni kendi kişisel bilgileriniz ile düzenleyerek imzalayınız ve şahsen müracat ediniz.

Lütfen avcılık sporu ile meşgul olacaksanız soyu tükenmekte olan hayvanların avlanmasının geri döndürülemez sonuçları olduğunu, beslenme harici hayvan öldürmenin cinayet olduğunu daima hatırlayınız. Can alarak eğlence , keyif veya spor yapılmadığını düşünerek avcılık sporunu yalnızca diğer hayvan soylarını tehdid eden yaban domuzu , vahşi kurt ve devletin tehlikeli ırklar kabul ettiği ve avlanmasını teşvik ettiği hayvan türleri ile sınırlı tutunuz. Hayvana sevgi ve saygı insanlığa ve yaratılışımıza saygı duymaktır ve her canlı bunu fazlası ile hak etmektedir. Teşekkür ederiz.



	........................ Valiliği
	........................ Kaymakamlığı
	........................ Eminet Müdürlüğü
	........................ Jandarma Komutanlığı



	İsim Soyisim : 

	Tc No : 	
	
	Doğum Tarihi :

	İkamet Adresi : 

	Mahalle / İlçe / İl : 

	Mesleği : 

	Silah Markası : 

	Silah Türü ve Kalibresi  :

	Silah Seri Numarası : 

	Silahın Alındığı Bayi : 

	Önceki Ruhsatname Numarası :

	
		Yukarıda belirttiğim adreste ikametimi sürdürmekteyim. Yukarıda belirttiğim av tüfeğini yalnızca avcılık maksadı ile ve avcılık izini verilen dönemlerde kullanacağımı kabul ve beyan ederim. Şahsıma yeni bir YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ düzenlenmesi için gereğini saygılarımla arz ederim.

Ekler : 
Sağlık raporu 
Harç makbuzu 
Borcu yoktur yazısı
Fotoğraf 3 Adet

Tarih : 				

İsim Soyisim :			

İmza :					
Scroll to Top