YÖK Yükseköğretim Kurulu Dilekçe Örneği

YÖK Yükseköğretim Kurulu Dilekçe Örneği YÖK’e yapılacak yazılı başvurular için dilekçe örneğidir. Yüksek Öğretim Kurulu 1982 yılından beri ulusal akademik seviye eğitimi düzenleyen ve denetleyen kamu kurumudur.

Üniversite , Meslek Yüksek Okulu ve Enstitü gibi önlisans , lisans ve lisansüstü tüm akademik eğitim ve bu eğitimleri sağlamakta olan eğitim kurumlarının kamu adına yönetim ve denetimi YÖK tarafından yapılmaktadır.

YÖK Adres ve İletişim Bilgileri

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Adresi : Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No:10 ÇANKAYA / ANKARA

Telefonu : +90 312 298 70 00

Faks Numarası : +90 312 266 47 59

Websitesi : https://www.yok.gov.tr/

Yükseköğretim Kuruluna nasıl dilekçe yazılır ?

Yükseköğretim Kurulu YÖK bir resmi kurumdur ve sunulacak dilekçelerin resmi dilekçe yazımı kurallarına uygun biçimde yazılması gerekmektedir. Kısaca hatırlatmak isteriz,

Yazılacak dilekçeler yalnızca Türkçe olarak ve Türkçe Latin harfleri ile boş temiz çizgisiz a4 beyaz kağıtlara siyah renk kalıcı mürekkep ile yazılır. Yazı elyazısı veya herhangi bir baskı sistemi ile olabilir. Islak imzalı olarak düzenlenir ve kuruma şahsen sunulur. İmza rengi mavi siyah arası renkler olmalıdır.

Yazılı başvuruları yalnızca Türkçe okur yazar olan kişiler yapabilirler, Türkçe okuma yazma bilmeyen kişilerin yazılı başvuru yapabilmesi temsilci veya vekil ile mümkün olabilir.

Başvuru yapılabilmesi için Türk vatandaşı olma şartı yoktur, yabancı ülke vatandaşları kuruma yazılı başvuru yapabilirler.

Farklı dil ve harfler ile dilekçe yazılamaz ve sunulamaz. Belirtilen fiziki şartlara da dikkat edilmelidir.

YÖK yalnızca kendi görev konusu ile ilgili ve mevzuata uygun konularda sunulan dilekçeleri işleme almaktadır, görev konusunun dışında kalan yada mevzuata uygun olmayan dilekçeler işlem görmez. Bu sebeple kurum websitesi ve diğer kaynaklardan başvuru konunuzun YÖK yetkisinde olduğu ve mevzuata uygun olduğundan emin olarak yazılı başvuru yapınız.

Dilekçenin en üst kısmına kurum idare makamına hitap cümlesi yazılır , “Yükseöğretim Kurulu Başkanlığına” ifadesi makuldür. Dilekçe konusu yazılması önerilir bu bilgi yazılı başvuru sebebinizin bir cümle ile ifade edilmesi anlamına gelmektedir.

Daha sonraki kısım serbest metin bölümdür, burada anlamlı ve sıralı paragraflar halinde başvuru sebebinizin sunulması , gerekli bilgilerin izah edilmesi , dayanaklar ve gerekçelerin sunulması , mevzuat ve ekli belge atıflarının sunulması , gerekli ise diğer detayların sunulması ile serbest metin kısmı hazırlanır. Son paragrafta kurumdan istemleriniz ifade edilerek metin kısım tamamlanır.

Tarih , Dilekçeyi yazan ve sunan kişinin tam isim soyismi ve ıslak imzası ile dilekçe tamamlanır ve kuruma şahsen sunulur.

Temsilen dilekçe sunulması belirli şartlara bağlıdır, 18 yaşından küçükleri velileri , temsilci atanmış kişileri kayyım vasi yada temsilcileri temsil edebilirler, tüm tüzel kişileri yasal yetkilileri temsil edebilir. Bunun dışındaki tüm durumlarda noter vekaletnamesi ile yetkilendirilmiş kişiler temsilen başvuru yapabilirler.

Tüm resmi dilekçeler kurumlara şahsen sunulur, bazı dilekçelerin PTT ile iadeli taahhütlü olarak gönderilmesi de mümkündür. Bu sebeple kurum kaleminden bilgi alarak başvurunuzun posta yolu ile gönderilebileceğinden emin olarak ıslak imzalı dilekçenizi kuruma posta yolu ile de gönderebilirsiniz.

YÖK Yükseköğretim Kurulu Dilekçe Örneği




Yükseöğretim Kurulu Başkanlığına 




Dilekçe Konusu : (Yazılı başvuru sebebinizi bir cümle ile ifade ediniz.)




(Başvuru sebebinizi bir paragraf olarak yazınız)
(Varsa gerekli bilgileri paragraf biçiminde yazınız)
(Varsa gerekçe ve dayanaklarınızı paragraf biçiminde yazınız.)
(Varsa Ekli belge veya mevzuat atıflarınızı paragraf biçiminde yazınız.)
(Varsa sunulması gereken diğer bilgileri ve açıklamalarınızı paragraf biçiminde yazınız)
(Son paragrafta kurumdan istemlerinizi sununuz)


	Yukarıda izah etmiş olduğum istemlerim ile ilgili gereğini saygılarım ile arz ederim.





							Tarih :
							İsim Soyisim :
							İmza :


EKLER: 
1-
2-
3-

YÖK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının sunmakta olduğu çevrimiçi hizmetlere erişim için Edevlet Sistemi üzerinde yer alan https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-baskanligi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfa YÖK tarafından sunulmakta olan Üniversite Elektronik Kayıt, Denklik Başvurusu Sorgulama , Doçentlik Sözlü Sınav Başarı Belgesi işlemleri , Transktrip Sorgulama Doğrulama , Yurtdışı Unvan Denklik Belgesi İşlemleri , Denklik Durum Belgesi , Doçentlik Belgesi , Öğrenci Belgesi İşlemleri Yükseköğretim Mezun Belgesi İşlemleri ve bir çok YÖK hizmetlerine erişim yapmanız mümkündür.

Scroll to Top