OLAY TESPİT TUTANAĞI


ÇALIŞANIN DEVAMSIZLIĞINA DAİR TUTANAKTIR



İş bu tutanak ............................................................................................................... şirketinde belirsiz süreli iş sözleşmesi ile ........................................................................ biriminde ............................................. görevi olan ........................................................... isimli çalışanın .......................................... günü izin almadan , geçerli bir mazereti bulunmadan ve bildirim yapmadan işyerine gelmeyerek mesaiye devamsızlık yaptığının tespiti için düzenlenmiştir.


İlgili çalışanın işe gelmediği tespit eden çalışan tarafından tutanağı düzenleyen çalışana bildirimi sonrasında aşağıda belirtilen şahit çalışanlar huzurunda yazılmış, diğer çalışanların da duyabileceği kadar yüksek ses ile okunmuş ve iki kopya olarak imzalanmıştır.


Ayrıca bildirimsiz, izinsiz ve mazeretsiz olarak devamsızlık yapan çalışanın işe gelmeyişi mesaisine sadık diğer çalışanları olumsuz etkilemiş ve işe gelmeyerek görevini yapmıyor oluşu işlerin aksamasına sebep olmuştur. Diğer çalışanlar mesaiye devamsızlık hakkındaki şikayetlerini sözlü olarak bildirildiği için tutanağa yazılması gerekli görülmüştür.


İş bu tutanak devamsızlık yapan çalışana mesaiye geldiği ilk iş günü tebliğ edilerek savunmasını yazılı olarak sunması ve varsa mazeretinin hukuken geçerli belgesini sunması istenecektir.



Tespit Eden Tutanağı Yazan 1. Şahit 2. Şahit


İsim Soyisim İsim Soyisim İsim Soyisim İsim Soyisim

İmza İmza İmza İmza







Hakkımda düzenlenen iş bu tutanağın tarafıma ....................... tarihinde teslim ve tebliğ edildiğini. Okuduğumu ve anladığımı kabul ve beyan ederim.


(Hakkındaki Tutanak Tebliğ Edilen)

Çalışanın Adı Soyadı :


İmzası :











SAVUNMA



Tarih :

İsim Soyisim :



................. Tarihinde bildirimsiz, mazeretsiz ve izinsiz olarak mesaiye devam etmediğim için işyerindeki çalışanlar tarafından düzenlenen devamsızlığıma dair tutanak tarafıma teslim ve tebliğ edilmiştir.


Belirtilen devamsızlığım ile ilgili açıklamamı kendi hür iradem ve hiçbir baskı altında kalmadan elyazım ile yazdığımı kabul ve beyan ederim.

























İsim Soyisim :

İmza :