Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına



Dilekçe Konusu : Genel Sağlık Sigortası borcumun silinmesi talebimin sunulmasından ibarettir.


Kurumunuz tarafından .................. tarihinde isteğim , iradem , beyanım yada talebim dışında Resen tescil edilerek GSS mükellefi olarak tanımlandığım için tarafıma GSS borçları düzenlenmiştir ve düzenlenmeye devam etmektedir.


Belirttiğim tarihten sonra herhangi bir devlet hastanesinden sağlık hizmeti almadığım gibi özel sağlık kuruluşlarındaki tüm teşhis , tedavi , laboratuvar hizmetleri ücretlerini kendim karşılamaktayım. Tüm ilaç ihtiyaçlarımı da kendim karşılamaktayım.


SGK sisteminden de görüleceği gibi ............. süredir işsiz durumdayım ve genel ekonomik koşullar gereği aile olarak büyük maddi zorluklar içerisindeyiz. Bu maddi zorluklar ile mücadele ederken bir de hiçbir şekilde hizmet almadığım sağlık sistemine katılımım için GSS borcu üretilmesi hakkaniyetli değildir.


Ayrıca sağlık hizmeti almayan kişilerin GSS üzerinden borçlandırmasının anayasal haklara ve hukuğa aykırı olduğuna dair sayısız dava mahkemelerde de görülmektedir. Bu konudaki mağduriyetler ile ilgili sayısız şikayet bulunmaktadır.


Yukarıda arz ettiğim hususlar dikkate alınarak tarafımın bilgisi , isteği ve beyanı dışında borçlandırılmış olduğum GSS borçlarının tamamının silinmesi için gereğini saygılarım ile arz ederim.


İsim Soyisim :


Tc Kimlik Numarası :


SGK Sicil No :


İkamet Adresi :

Telefon :


Eposta :



Tarih :


İsim Soyisim :

İmza :